Гешев нареди проверка на прокурор Николай Николов, попаднал в SMS-ите на Пламен Бобоков

OFFNews 22 юни 2020 в 13:21 3416 1

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил проверка на цялата дейност на прокурор Николай Николов в Окръжната прокуратура в Русе за последните три години.

Проверката ще обхване всички възложени на магистрата преписки и дела, участия в съдебни заседания, както и евентуални пропуски или нарушения при осъществяване на правомощията му. Ще се проверява и евентуалната му връзка с обвиняемия Пламен Бобоков и представлявани и управлявани от него юридически лица.

Проверката трябва да приключи с писмен доклад, който съдържа данни за проверените материали, констатации, изводи и предложения в срок до 10 юли.

Отделно от това в Отдел 06 на Върховна касационна прокуратура е започнала проверка за евентуално извършени нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати от страна на прокурор Николай Николов.

Държавното обвинение заявява, че ще е безкомпромисно в действията си при констатирани случаи на нарушения или престъпления, извършени от представители на прокуратурата, независимо от тяхната длъжност и ранг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови