Гешев обяви, че случаите на обща работа с Интерпол вече са в съда

OFFNews 20 декември 2019 в 15:04 2425 0

Благодарение на добрата съвместна работа между прокуратурата и Интерпол, са издирени обвиняеми и подсъдими лица по важни за България дела. "Случаите, по които работихме с Интерпол, са вече в съдебна фаза."

Това обяви главният прокурор Иван Гешев на срещата си с генералния секретар на Интерпол Юрген Щок, който е на посещение в София.

"Ние действаме по правила, за разлика от тези, които нарушават законите. Затова трябва да подобрим сътрудничеството между всички институции вътре и извън България в борбата срещу престъпността“, обяви обвинител №1.

„България е страна за пример с успешното си взаимодействие между правоохранителните си органи и сътрудничеството с Интерпол“, каза генералния секретар на Интерпол. „Ние строим мостове между полицейските и разследващите органи в 194 държави“, допълни Щок.

Гостът поздрави Иван Гешев за избирането му за главен прокурор и изрази удовлетворение от факта, че начело на българската прокуратура застава човек, който е запознат с работата на терен и разбира естеството на функциониране на цялата правоохранителна система.

В хода на разговорите участниците в срещата се обединиха около становището, че е от първостепенно значение навременната обмяна на данни между всички правоохранителни органи с оглед адекватното противодействие на престъпления като тероризъм, организирана престъпност и киберпрестъпления.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews