Гешев получил СМС от президентството и покана от 'Златев'. С олигарси не се срещал

OFFNews 30 януари 2020 в 11:05 6248 7

Главният прокурор Иван Гешев е получил СМС от президентството, с който е бил поканен на "Дондуков" 2, съобщи ръководителят на държавното обвинение преди заседанието на Пленума на ВСС.

"Не може главният прокурор да бъде привикван с СМС-и от едно лице, вероятно същия Митко, на който вероятно президентът Радев казва да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му", каза Гешев.

Вероятно става дума за главния секретар на Румен Радев - Димитър Стоянов, чийто глас се чува на записите, които прокуратурата публикува преди два дни. От тях става ясно как КПКОНПИ е била притисната да спре проверката за назначението на президентската съпруга Десислава Радева.

В началото на седмицата Иван Гешев се обърна към Конституционния съд за тълкуване на чл. 103 от основния закон, който засяга имунитета на президента. 24 часа по-късно от ВКП съобщиха, че прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция.

Главният прокурор обяви още, че е получил покана за среща от "Златев", но отказа да уточни кого има предвид. Най-вероятно Гешев има предвид бизнесмена Валентин Златев, управител на "Лукойл България". С такива хора Гешев не се срещал. "Аз съм обикновен човек и се срещам с обикновени хора. И ме интересуват проблемите на хората! Работата на прокуратурата е да решава проблемите на обикновените хора."

Обвинител № 1 не пропусна да коментира и изказването на бизнесмена Васил Божков от тази сутрин, че се страхува за живота си, затова няма да се върне в страната. Ден по-рано Божков получи 7 обвинения от прокуратурата.

"Ако трябва, ще му осигурим психологическа помощ", саркастично обяви Гешев и посочи, че бизнесменът няма от какво да се страхува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3600

7

В Крак с Времето

31.01 2020 в 09:30

Ха-ха, Деса - видна президентса поетеса иска да се прави на Хилари! Намери си майстора , разработката на руските служби и любовница на летящи Червени Натовски генерали. Всичко с времето си.

4000

6

Martin Milev

30.01 2020 в 14:18

"Аз съм обикновен човек и се срещам с обикновени хора. "

Да, видяхме ги "обикновените хора", които те защитаваха как изглеждат.

17439

5

мнение от IP

30.01 2020 в 14:14

Абе...на ушите ли си да вярвам или на Гешев? Изслушах отново записите и никъде не чух Радев да възлага на Митко да смачка проверката на комисията. Може ли човек с власт да повдига обвинения да си досъчинява, да прави драматургия?! Не се сещам за нещо по-страшно от това. Безцеремонност в комбинация с развинтена фантазия.....трилър може да се получи. Страшничко е и "аз съм обикновен човек и се срещам с обикновени хора"..."Работата на прокуратурата е да решава проблемите на обикновените хора".... Кой определя кои хора са обикновени и кои необикновени??? Това някакъв нов правен ред ще трябва да е....По кой закон им се решават проблемите на "обикновените"? И Гешев се е сложил в групата на обикновените...значи той е от тия дето са защитени:). А Пеевски "обикновен" ли е? Къде живеем...

12021

4

bls

30.01 2020 в 13:46

"Най-вероятно Гешев има предвид бизнесмена Валентин Златев, управител на "Лукойл България"."

Пичове, Вальо Златев от доста време вече не е "управител" на Лукойл - айде малко по-сериозно, излагате се здраво.

12182

3

sawall

30.01 2020 в 12:30

КОЙ те избра, Гешев! Не се прави на невинен.

705

2

order

30.01 2020 в 12:17

Интересно, но при оня дето си го избра му наколенчи всяка сряда регулярно или на повикване при нужда от мокра поръчка!!!!!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

30.01 2020 в 11:17

Я!!! Колко бръже станахме ГЛАВПРОКУРВЕНСКА държава!!
ГЛАВНИЯ НИ УЖ ПРОКУРОР вече е новото слънце на държавата..
Само се чудя... Дали ще бъде толкова активен след 30-40 дни. Когато се пусне връзката до Перник, а водата няма да стигне до там.. Щото тръбите не били подходящи. За количеството и напора на водата..
Ама чак от Испания на тагадък ги докарахме на принципа - "аз що линии в горска местност съм пускал с бризентови маркучи.."
Та ша слушам някакъв си изкуфял старец, дето над 30 години е работил във Водоканалпроект.. (По БТВ от тази сутрин).
Важното е да заровим едни къде 30 милиона в земята. Да са види, че УЖ правим нещо..