Горанов: Посегателството срещу служителя на НАП е изстрел срещу държавата

OFFNews 21 декември 2017 в 13:54 25098 1

"Посегателството срещу висшия данъчен служител Иво Стаменов не се разглежда като посегателство срещу конкретна личност и конкретен държавен служител, а като изстрел срещу държавата и държавността".

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в Министерски съвет. 

Горанов направи този коментар, след като опитът за посегателство срещу високопоставен държавен служител е бил обсъден на среща на премиера Бойко Борисов с ръководството на Националната агенция за приходите и с директорите на териториалните дирекции на Агенцията, Агенция "Митници", главния прокурор и министъра на вътрешните работи Валентин Радев. 

"За първи път от много време насам има посегателство, което не се изчерпва само до чертата на запален личен автомобил или посегателство върху лично имущество. За първи път от много време има посегателство, което е изключително нагло, изключително демонстративно и на което трябва да се отговори изключително твърдо от държавата", заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Той съобщи още, че на този етап е ясно, че опитът за убийство не е свързан с личния живот на данъчния служител, а с изпълнението на служебните му задължения, които, по думите на главния прокурор, са били изпълнявани съвестно и правомерно. Цацаров добави, че посегателството е "зловещ сигнал към всички негови колеги и към всички, които работят за държавата" и беше категоричен, че държавата ще отговори на това.

В разследването по случая е ангажиран екип от СДВР, като координацията е възложена на заместника на Цацаров - Борислав Сарафов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!