Горанов и други министри са разпитвани по делото срещу Божков

OFFNews 30 май 2020 в 17:01 5030 1

По първото дело срещу бизнесмена Васил Божков, свързано с хазартния му бизнес, са били разпитвани министърът на финансите Владислав Горанов, заместник-министри и председатели на държавни комисии.

Това каза заместник-ръководителят на спецпрокуратурата Ангел Кънев, цитиран от БНР.

В отговор на въпрос ще бъде ли разпитан финасист номер едно и за SMS -те, които намиращият се в Дубай Васил Божков твърди, че са си разменяли, Ангел Кънев посочи, че интензивно се събират доказателства и се проверяват всички факти и обстоятелства, изложени от Божков и от други обвиняеми.

Темата беше коментирана и от Сийка Милева, говорител на главния прокурор:

"Станаха много фалшивите новини за прокуратурата. Това е една от фалшивите новини, която се тиражира. В прокуратурата са постъпили три такива сигнала от организации, които са близки до подсъдимия Цветан Василев и подсъдимия Прокопиев и тези сигнали са изпратени на компетентните прокуратури. Както казва наблюдаващият прокурор, министър Горанов е разпитан още преди да бъдат постъпили сигналите в прокуратурата. Виждате, че ние не се притесняваме да повдигнем обвинение на действащ министър, на действащ заместник-министър. Защо мислите, че ние не може да разпитаме в качеството на свидетел министър Горанов? Той е разпитан много преди това. Дори наблюдаващият прокурор ако прецени, може да го преразпита отново".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови