Хора с обременено минало давали по 25-30 000 евро за бг гражданство

OFFNews | 11 ноември 2018 в 13:13 | 3196 |0

Има случаи, в които са се давали 25-30 хиляди евро за придобиване на българско гражданство - от хора, свързани по един или друг начин, с обременено минало и криминални наклонности. Те са получавали българско гражданство, после отиват в чужбина и това е лицето на България.

Това заяви Пламен Георгиев, председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, по БНР. Разследването в ДАБЧ за корупционна схема с документи за бг гражданство в КПКОНПИ е продължило 3 месеца и половина, стана ясно от думите му. 

Като обвиняеми са привлечени председателят на ДАБЧ, главният секретар и двама посредници - едни сръбски гражданин и българка, които са свързани с предишни ръководители от Държавната агенция“, допълни още Георгиев. 

Никой за 8 месеца не ми се е обаждал, за да не разследваме някой. Може би, защото още като председател на предходната комисия, показах, че съм абсолютно неконтролируем. Това, което трябва да се свърши, ще бъде свършено, заяви Пламен Георгиев. 

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !