Христо Иванов: Гешев се опитва да инкриминира ролята на опозицията в едно демократично общество

OFFNews 24 юли 2019 в 09:38 5864 3

Христо Иванов

Иван Гешев направи силно внушение за това, че Демократична България стои зад пробива в сигурността на НАП, което е недопустимо.

Това мнение изрази лидерът на "Да, България" ("Демократична България") Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ. 

"Г-н Гешев направи силно внушение за това, че по някакъв начин "Демократична България" стои зад пробива в сигурността на НАП, което е изключително проблематично само по себе си като внушение. Защото ние сме политическата сила, която най-много настоява за това в България да има реална киберсигурност", каза Иванов.

"Аз съм свикнал да се казват какви ли не неща по мой адрес, но когато го казва заместник главен прокурор и кандидат за главен прокурор, трябва да е аларма за нас, защото това е изключително овластено лице", допълни той.

Иванов припомни, че магистратът трябва да е безпристрастен и да не се ангажира с позиция за крайния изход на случая. "Г-н Гешев каза, че е убеден, че има кибертероризъм, че това е политическа поръчка и направи връзка с нашата реакция", припомни той и определи като "абсолютен абсурд" връзка на дясното обединение в теча от НАП.

"Демократична България" ще внесе предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Иван Гешев. Освен това, с мотив, че е непригоден, ще поиска кандидатурата му да бъде оттеглена от избора на нов главен прокурор, защото не е способен да се придържа към изискването за висок етичен стандарт, добави Христо Иванов. Според него Иван Гешев се опитва да инкриминира ролята на опозицията в едно демократично общество, което отново доказва колко непригоден е за поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

3

Jinx

24.07 2019 в 20:58

Иванов е доста семпъл екземпляр…

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

24.07 2019 в 11:44

???? И де са "умните и ЕнтелЕгентните"?? Да помъкнат пак белио роял, тоалетната чиния, от Кравария хилава цица на свободата пак да докарат, че развеят... Вувузели да надуят..
А!!! На видни ЕКСПЕРТИ, че и ДИСИДЕНТИ по де що има медия са правят..
Забравили, какво им каза тоз дето ги нае да са му коалиционна партенка и патерица - "Изтеглих си хората и останахте една шепа протестиращи на жълтите павета!"..
Та пишат, бришат, словоблудстват за законност..
Ала - "" Много го закъса българското образование" си мърмореше Пешо, докато триеше надписа ХОЙ от вратите на гаража си"
А как само "протестираха" срещу #КОЙ..
И как бърже забравиха, че УПРАВЛЯВАХА СЪС СЪЩИЯТ ТОЗИ #КОЙ..
Макар и НЕОФИЦИАЛНО, по думите на наелия ги..

14469

1

случайно прочетох

24.07 2019 в 11:34

Абсолютно прав е Иванов!
Гешев е доказано непригоден за какъвто и да е прокурор, камо ли главен!
За щуротиите му ще има доста да плащаме, особено на Иванчева!