И в събота Гешев няма спирка - обяви война на битовата престъпност

OFFNews
01 февруари 2020 в 13:25 | 5514 |1

Свръхактивността на новия главен прокурор Иван Гешев продължи и днес. 

В почивния съботен ден, след акциите срещу хазартни босове и закачките с президентската институция, обвинител №1 слезе и до теми, които определено вълнуват народа.

"Обещах държавата да свърши това, което отдавна трябваше да свърши по отношение на битовата престъпност. Обявяваме война на битовата престъпност, каза главният прокурор в столичния квартал „Христо Ботев”.

Там тече специализирана операция по линия на битовата престъпност след като е установен член на престъпната група, която е извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата, съобщи БГНЕС.

"Тези, които убиват, изнасилват, тормозят възрастни граждани по селата, крадат, грабят, трябва да преосмислят поведението си, заяви Гешев и съобщи, че случващото се не е инцидентна акция, това е кампания. Започват регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна", заяви още Гешев.

Задържано е едно лице, издирват се още четири, съобщи от своя страна главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Главният прокурор съобщи, че разкритата група, освен с обири на бензиностанции, се занимавала с грабежи, кражби и отнемане на моторни превозни средства.

Въпросната група е извършвала престъпления не само в София, и на територията на СДВР, но и извън страната. Бандитите са се опитали да оберат магазин за цигари миналата вечер.

ЕКСКЛУЗИВНО: Васил Божков е задържан (ВИДЕО)

Иван Гешев добави, че в целия квартал „Христо Ботев” се извършва специализирана операция по отношение на битова престъпност, проверява се контингентът с повече от едно висящи дела, досъдебни производства и др.

Препоръчани материали
Weißbrot

Рейтинг : 1010

01.02 2020 в 20:39 1
+ 0
- 0
Слабичка е Гешефф! Обича камерите и журналистите! Работа никаква!Борисофф е същата звезда!