Иван Гешев подаде във ВСС концепцията си за управление на прокуратурата

OFFNews 12 август 2019 в 18:08 3431 1

Снимка БГНЕС, архив

Единственият номиниран кандидат за главен прокурор Иван Гешев подаде във Висшия съдебен съвет своята концепция за стратегическо управление на прокуратурата, съобщи "Фокус".

Днес беше последният срок за Гешев да представи своята концепция. 

Идеите на Гешев за управление на прокуратурата ще бъдат публикувани на сайта на ВСС до три работни дни. 

До 12 септември ще стане ясно кога ще бъде изслушването на Гешев пред ВСС.

Кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор беше издигната единодушно от 11-те членове на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет.

Срещу избирането на Гешев за главен прокурор беше организиран протест в центъра на София, на който се събраха стотици. Протестът беше организиран, след като в интервю Гешев заяви, че не споделя виждането на "десните екстремисти", че съдебната, изпълнителната и законодателната власт трябва да са разделени. В същото интервю той без съд и присъда обвини фирмата, в която работи заподозреният за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков, в това, че се занимава с киберрекет, а за самия Бойков каза: "Това момче трябва да седне някъде на тъмно, да остане само с чувството си за самосъхранение, да осмисли постъпките си и да прецени какво ще направи - дали ще съдейства на закона, или ще понесе последствията от действията си". По адрес на лидера на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов Гешев пък подчерта, че трябва "да внимава" какво говори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

1

AnderXale

12.08 2019 в 19:58

Няма нужда да ни замазват очите с думи и концепции. ДЕЛАТА са важни. Всички виждаме как тоя се изявява като генералисимус и ни е ясно, че при избирането му ще има тотален погром над гражданските права и свободи и разчистване на сметки. Много е грозно когато един прост и ограничен човек си повярва. Както е казал народа: "Дай на глупака власт и му гледай сеира"(това може да се отнесе до 90% от герберската кохорта). Но в случая гледането ще ни струва твърде скъпо. Най - интересното в случая е оглушителното мълчание на САЩ и ЕС, които в много други случаи започват войни със суверенни държави, дори за по - малко. Дали тези 2 млрд. платени днес нямат нещо общо!?!