Иван Тодоров от "TАД Груп" остава в ареста

OFFNews 13 септември 2019 в 10:53 3324 2

Апелативният специализиран съд не уважи искането на Иван Тодоров от "ТАД Груп" да му бъде променена мярката. Тодоров, който е собственик на фирмата, остава в ареста по обвинение в подбудителство за кибертероризъм.

С обвинения са и търговският директор на фирмата Георги Янков и Кристиян Бойков, подведен под отговорност за хакерската атака срещу НАП. Предявено му е и ново обвинение - за организирана престъпна група с користна цел.

През юли Янков и Бойков бяха освободени от ареста срещу парична гаранция от 20 000 лв. Първоначално Тодоров също бе пуснат срещу парична гаранция от 100 000 лв., но след обжалване магистратите го върнаха в ареста.

Според адвокатите на Тодоров няма доказателства, че той е поръчал източването на данните на 5 млн. българи от Националната агенция за приходите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

14.09 2019 в 01:25

Николко. Тия дрисльовци са аналогът на гамените, които през 70-те ровеха по мазетата на хората за някой буркан компот. Не че нямат вкъщи, ами ей така - гепено да е.
След тая история, очевидно ще шибнат камшика по системите за сигурност, понеже това е удар и по майкрософт. И никакви соросоидни адвокати няма да се хвърлят с гърди на амбразурата за тях.
И да ги осъдят, и да не ги - утре ги чакай в кварталната градинка при клошарите. Съсипани, невменяеми сенки на хора. МВР го умее, когато иска.
За мене - това ще е адекватната им присъда.

17439

1

мнение от IP

13.09 2019 в 11:31

Колко ще ни струва това?