Иванчева и Петрова: Настъпихме интереси за милиони, не сме искали и вземали подкупи

OFFNews
18 декември 2018 в 09:09 | 6584 |2

Бившите кметица Десислава Иванчева и заместник-кметица на „Младост” Биляна Петрова допускат, че третият подсъдим по делото за подкуп Петко Дюлгеров може да е искал рушвети от тяхно име.

Те дадоха интервю за Виктор Николаев от Нова телевизия в една от залите на Специализирания съд.

„Ние наистина сме болни. Психичното ни състояние е на критичния минимум. Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Но коя е прокуратурата, че ще ме обрича да остана без деца? Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест, за да си направя ин витро?”, запита риторично Иванчева.

Петрова пък определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като „съвременен концлагер”. Като конкретен пример в подкрепа на това свое твърдение, тя посочи, че мъже надзиратели наблюдават жените, докато ползват откритата тоалетна.

Според бившата вече заместник-кметица атаката срещу нея и Иванчева вече се извършва „под всякакви форми”. Дори защитничката й Ирен Савова била заплашвана.

Петрова заяви, че именно те са се оказали на мушката, защото само те повели „борба с имотните измами и вероятно там сме настъпили интереси за милиони”.

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните от „Правен свят” записи от СРС-та, за да не „улесняваме прокуратурата”. Но подчертаха, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни.

Екскметицата бе категорична, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала.

„Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите”, обясни Иванчева.

Тя каза още, че допуска, че третият арестуван по случая – бившия кмет на „Младост” Петко Дюлгеров, може да е искал подкупи от нейно име.

„В България няма да имаме справедливо решение на делото”, каза още Иванчева.

Препоръчани материали
Наблюдателят

Рейтинг : 3012

18.12 2018 в 15:04 2
+ 1
- 0
Строежите се разрешават и "ПУСКАТ" от отговорния за решенията си ГЛАВЕН АРХИТЕКТ са Софийска община, както и оторизирани и образовани длъжностни лица, а не от тъпи и неграмотни фризьорки!
yoghurt

Рейтинг : 6499

18.12 2018 в 11:44 1
+ 1
- 1
Интересуват ни конкретни факти. Пуснаха ли строежите, след като ги арестуваха? Пуснаха ги. Еми, какво повече да кажем...