Иванчева и Петрова: Няма да се съгласим на споразумение, невинни сме

OFFNews 16 септември 2018 в 09:54 5083 0

Снимка бТВ

Ако си гузен, ти ще си по-тих от тревата. Ако си корумпиран, няма да воюваш с всички, няма да отстояваш правата на хората. Хора, вярвайте, бъдете с нас, рано или късно ще докажем, че сме прави. Това бившият кмет на Младост Десислава Иванчева по бТВ.

„Чувстваме се дискриминирани. Има само един затвор за жени – в Сливен, което е вид дискриминация. Не може всички от цяла България да се събираме на едно място, а мъжете да имат почти във всяка област затвор. Нямаме равен старт с г-н Дюлгеров, тъй като той е в София – там, където си живее, ще може по всяко време да си вижда защитниците, има право на отворен престой, комуникира, движи се, има час и половина повече престой навън, има топла вода, има осветление”, изреди Иванчева. 

„Ние стоим 23 часа затворени на аварийно осветление, това е кошмар. Без възможност да се проветряват помещенията, без никакъв слънчев лъч, просто е побъркващо. Нямаме топла вода. Аз трябва да се моля да ми се донесе една бутилка топла вода, за да мога да се измия и още не съм отстояла правото си да ми се донесе топла вода”, допълни тя. 

„Вероятно сте гледали филми за концлагерите. Неслучайно казвам, че това е съвременен концлагер. Арестът в София е течаща, разпадаща се сграда, без въздух, без вода, без светлина. При тези условия трябва да готвиш личната си защита за делото на живота, защото тук става дума за много години. Тук реално здравето ни се уврежда всеки ден”, категорична беше и Биляна Петрова.

Двете твърдят, че прокуратурата е благосклонна към бизнесмена Александър Ваклин, който подаде сигнала за подкуп срещу тях. Иванчева нарече „отявлена лъжа” твърдението на Ваклин. Вярвам в българското правосъдие и българския съд. Не вярвам в прокуратурата и не вярвам на следователите”, категорична беше Иванчева. 

Биляна Петрова определи последните 5 месеца като „петте кръга на ада”. „Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни убили, имаше включително и физически тормоз върху нас, не само психически. Все още се страхувам да кажа от кого, защото не съм изведена от тази среда. Ако ви кажа, не знам дали ще съм жива утре”, заяви тя.

„Това е вид инквизиция. Всички арести в България са в такова състояние. Идеята е държавата психически да те смачка, докато все още си невинен, и ти да прецениш има ли смисъл да се бориш, или е по-добре да си сключиш споразумение за няколко месеца – обикновено 8 месеца”, коментира Десислава Иванчева. 

И двете с Биляна Петрова обаче бяха категорични, че никога няма се съгласят на споразумение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови