Иванчева излиза от килията, ще посреща 2019 г. у дома

Когато я видим вкъщи, ще повярваме, твърдят защитниците й

OFFNews 22 декември 2018 в 07:31 3039 0

Отстраненият кмет на „Младост” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова, както и бившият кмет на района Петко Дюлгеров се очаква да излязат от килиите днес. Те ще останат под домашен арест поне до края на Коледните празници, окончателното решение за промяната на мярката им АСНС ще вземе след 26 декември. 

Втората инстанция може да се произнесе и след Нова година, а следващото заседание по делото за подкуп е насрочено за 7 януари. 

В сряда спецсъдът пусна тримата - задържани на 17 април с белязани 70 000 евро, под домашен арест с условието той да влезе в сила три дни по-късно. В четвъртък прокуратурата протестира решението. 

В определението си съдия Иво Хинов от специализирания съд разпореди домашният арест на двете жени да се контролира с електронни гривни с проследяващи устройства. От правосъдното министерство обаче обявиха, че подобен контрол все още е невъзможен - министерството разполага с 200 гривни от началото на декември, но системата за електронен мониторинг не е изцяло внедрена. 

На страницата на Иванчева във фейсбук снощи се появи съобщение, че тя и Петрова няма да бъдат освободени от ареста. 

В текста защитниците на двете подсъдими твърдят, че "между инсценировката в ресторанта, в който охраната на зам. главния прокурор Иван Гешев уж снимала най-известния в България кмет-престъпник Чоков и неработещите, както се оказа, гривни за проследяване на арестанти, има очевидна връзка! 

Двете са замислени заедно от поръчителя на инквизицията срещу Иванчева и Петрова с цел за пореден трети път двете да останат в ареста, въпреки третото поредно решение на Специализирания съд те да бъдат под домашен арест.
Чоков трябваше да породи обществено недоволство срещу неспазването на домашния арест по принцип, което да оправдае задължително вкарване в определението на съдия Иво Хинов на, както се оказа днес несъществуващите гривни в съдебното решение за Десислава и Биляна. Гражданите в защита на кметовете на Младост бяхме сигурни, че този, който иска двете да останат в ареста - поръчителят на извършеното срещу тях престъпление по набедяването им в искане и взимане на подкуп, отново ще измисли причина и ще намери начин да ги остави там, пишат още защитниците на Иванчева и Петрова. 

Докато не ги видим вкъщи, не вярваме, твърдят още гражданите, които настояват за освобождаването им от ареста. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови