Йончева: Правителството и Борисов използват спецпрокуратурата за сплашване на противниците

OFFNews 22 януари 2019 в 18:37 5051 6

Правителството и премиерът Бойко Борисов използват контролираната от тях Спецпрокуратура за сплашване и публично унижение на противниците. 

Това обяви депутатът от БСП Елена Йончева, на която беше повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери заради извършени финансови операции с парични средства, присвоени от фалиралата банка КТБ.  

"Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична", заяви Йончева на страницата си във Фейсбук.

"Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката - тази организирана престъпна група, разграбва България. Това няма да ни спре", допълни тя.

В същото време лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че стои твърдо зад Йончева. 

"На 20.07.2017 г. прокурорът Иван Гешев представи документа "Общ поглед върху модела КТБ" и обяви, че е установено финансиране на политици и че различни лица от политическия живот са получавали пари в брой по нареждане на Цветан Василев. Веднага изпратих писмо до специализираната прокуратура с искане- да обявят публично имената на тези политици. Днес е 22.02.2019 г. Година и половина след моето искане, политиците не са оповестени, но е повдигнато обвинение на журналиста Елена Йончева за пране на пари. За мен няма съмнение, че това се прави заради нейните смели журналистически разследвания на кражбите на властта и приближените им фирми. Стоя твърдо зад Елена и я подкрепям в желанието й да разкрива истината и да търси справедливост", заяви тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

6

Севтопол

23.01 2019 в 14:02

Според zuljin прокуратурата се продава за 15 000 лв. Въпрос: толкова ли е платила Йончева, за да осъди Борисов преди няколко месеца?

6239

2

Izoblechitel

22.01 2019 в 19:56

пореден автогол за герп. хаха
сами ще се бият на изборите!

4245

1

rrr11

22.01 2019 в 19:44

Да би мирно видяло, не би чудо видяло. Социалистите просто трбваше да си изберат за говорител някой без корупционно минало. Няма как да изкарваш кирливите ризи на другите, а самият ти да си с още по кирливи.