КПКОНПИ внесе иск за отнемане на 9,3 млн. лв. от кмета на Септември

OFFNews 27 септември 2019 в 18:31 4630 1

Марин Рачев

Снимка bnr.bg

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) внесе в Окръжния съд в Пазарджик мотивирано искане за отнемане на имущество от кмета на Септември Марин Рачев, съобщиха от пресцентъра.

Извършена проверка е установила значително несъответствие между имуществата и официалните му доходи.

Цената на предявения иск е 9 312 465,24 лева. Това включва огромен брой недвижими имоти и парични средства.

Производството в КПКОНПИ е образувано по повод получено уведомление от Специализирана прокуратура за извършени длъжностни престъпления и във връзка с получено уведомление от Окръжната прокуратура в Пазарджик за данъчни престъпления.

Пазарджишкият Окръжен съд запорира сметките на кмета на Септември, на съпругата му и свързаните с тях фирми в края на май т.г. Причината бе именно искът на антикорупционната комисия. Той бе обвинен за платени, но не и извършени улични ремонти за около 200 000 лева. Малко по-рано Марин Рачев получи условна присъда от 2, 5 г. за укриване на данъци за над 118 000 лева като търговец на горива.

Въпреки всичко, кметът на Септември ще получи подкрепа от ГЕРБ и двете партии в коалицията "Обединени патриоти" за втори мандат. Името му фигурира в списъка с кандидатите за кметове на ГЕРБ в област Пазарджик, който беше публикуван във вторник от пресцентъра на партията.

През 2015 г. Марин Рачев спечели първия си мандат с подкрепата на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови