Кметски наместник продаде чужд автомобил за 5 литра ракия

OFFNews 03 юни 2020 в 16:17 2940 1

Снимка pixabay

Раойнната прокуратура в Кюстендил е предала на съд кметски наместник от община Трекляно, защото успял да продаде чужд автомобил. 

В началото на май мъж посетил наследвената си къща, като потърсил кметския наместник М. Н., който го съпроводил до имота. На връщане свидетелят Д.Д видял в къщата на наместника стар лек автомобил "Лада". Д. Д. споделил, че има интерес към реставрирането и възстановяване на стари коли и попитал дали М. Н. продава автомобила. 

М. Н. заявил, че ладата има сантиментална стойност и не я продава. Предложил му друг стар автомобил "Москвич", който се намира в с. Уши. 

Заявил, че той е бил собственост на негови роднини, които отдавна починали. Д.Д. се съгласил да го види, но когато наближили въпросния имот, наместникът му предложил сам да отиде да разгледа колата, тъй като "пътят до там не бил в добро състояние за шофиране".

След огледа свидетелят изявил желание да купи старата кола и попитал обвиняемия за цената, като той отговорил, че ще я продаде срещу 5 литра ракия.

В действителност москвичът е собственост на друг човек. Колата била в техническа изправност и също има сантиментална стойност за собственика й. Мъжът, на когото е, спрял да я кара заради икономическа нерантабилност. След като установил, че я няма, мъжът подал сигнал в полицията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови