Комисията 'Антикорупция' обеща пресконференция за сигнала срещу Пеевски

OFFNews 05 юни 2018 в 14:03 8278 1

За три месеца новият антикорупционен орган е приключил проверката на сигнала срещу депутата от ДПС и медиен издател Делян Пеевски.

Това стана ясно от думите на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев по време на международната конференция "Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията", което е под патронажа на президента Румен Радев.

Сигналът срещу Пеевски беше подаден на 23 януари от гражданско движение "БОЕЦ". Той е за съмнения за извършени престъпления като незаконно придобито имущество и активи, неизпълнени служебни задължения и корупция.

По време на официалната част на днешната конференция шефът на анткорупцонния орган призна, че сигналът е приключен. Това обаче нямаше да стане, ако председателят на БОЕЦ Георги Георгиев не беше прекъснал Пламен Георгиев и не го беше обвинил в лицемерие, докато той разяснява етимологията на думата "корупция".

След края на официалната част шефът на БОЕЦ поискал повече информация. "Докъде стигнахте със сигнала? Ние отговор нямаме. Длъжни сте да обявите какво сте свършили", заяви Георгиев, цитиран от ClubZ. "Ще направим една пресконференция, всички други резултати ще дадем, по всички такива, случаи, които са от обществен интерес", коментира шефът на КПКОНПИ.

В отговор шефът на БОЕЦ подчерта, че на сайта на антикорупциония орган няма информация за проверката по сигнала срещу Пеевски. Пламен Георгиев отговори лаконично: "Качва се всичко, което законът го изисква. Законът казва кои решения и как трябва да се качват. Спазваме стриктно закона".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews