Лозан Панов: Мракобесните времена тепърва предстоят. Прокуратурата е завоювана от олигарси

OFFNews 17 април 2019 в 13:31 7120 3

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят.

На форум, организиран от Правосъдие за всеки, той заяви, че сегашният главен прокурор Сотир Цацаров се е прицелил в поста главен съдебен инспектор. Така контролният орган щял да се превърне в това, което е прокуратурата в последните седем години - завоевание на олигархични интереси.

Списъци на врагове висят по вестниците, а ксенофобията стана държавна политика, описа Панов ситуацията у нас и допълни, че никой не може да каже кога една демократична държава се превръща в опаковка.

Върви ожесточена борба за подчиняване на съда. Този процес във ВСС е почти приключил. Горещата вода, в която в потопена правовата ни държава е преди точката на кипене. Много страни безучастно наблюдаваха. Свободата ни трябва да дойде по естествен път, заяви Панов.

Според председателя на ВКС основни принципи, върху които се изгражда демокрацията са се изродили.

Върховенството на закона и разделението на властите са силно компрометирани. Държавните институции са завладяни от частни интереси, а в парламента са изпратени хора, които не искат да общуват със съседите си и си купуват собствен асансьор, каза Панов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6239

2

Izoblechitel

17.04 2019 в 19:39

Добре, че са Панов и Президентът. Има малка искрица наежда!

3811

1

Toni2019

17.04 2019 в 15:48

Да се обръща с подобни думи към ЕС тук няма кой да му обърне внимание. До колкото разбрах от ГЕРБ и НДСВ - Европа ни чувала.