Майката на обвинения в тероризъм младеж: Пускаше снимки с оръжие, за да се хвали пред приятелите си

Децата в Сирия носеха бронежилетки, за да ги пазят от куршумите, споделя жената

OFFNews 04 юли 2020 в 12:41 5612 4

Мохамед Абдулкадер, който е в ареста по обвинение в тероризъм, е пускал снимки с унифборма и оръжие, за да се хвали пред приятелите си. 

Това заяви майката на младия мъж по Нова тв. По думите й тя предупреждавала сина си да не качва такива снимки, но той отговарял, че няма какво да крие. 

Жената сподели, че трудно е успяла да напусне Сирия по време на военните действия. Мохамед и много от сирийските деца са носели бронежилетки, не за да участват във военните действия, а за да бъдат спасени от евентуални изстрели и бомбардировки, твърди Анелия. Тя вярва, че доказателствата за терористична дейност на Мохамед ще паднат в съда. 

Майката на Мохамед уточни, че семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер са сирийски туркмени, които са отбранявали семействата си, но след засилените атаки, са напуснали селото край Алепу, в което живеят. Тя отрече бащата на момчето да е ръководител на джихадистката групировка „Султан Мурад”. По думите й бащата на Мохамед е присъствал на сбирки на групировката, но не с бойни действия. 

Синът ми никога не е участвал в това нещо, категорична е Анелия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

05.07 2020 в 02:17

Е питай ги де.
Мисионерчетата, които имат мисията да трепат чужди деца.

3246

3

динозавър

05.07 2020 в 00:19

И аз искам да се снимам с автомат и униформа. За да се хваля пред моите авери - 70 годишните пенсионери. Някой ще ме информира ли къде се раздават автомати и униформи?

23293

2

Стефан

04.07 2020 в 22:57

Ми - прав си. Обаче тука има нюанс.
Нормален човек, който наистина е виждал война, я мрази. С това се фукат невиделите пишлегарчета, или хората, които я искат.
Та, оттука и психологическия профил на тоя човек.
Башка дето в Сирия май няма много детски бронежилетки. А дете, което е трябвало да ходи с такова за да оцелее - съвсем няма да се кефи от спомените си, даже да е имало войнишка.
Тука па други два момента. 30 кила дете, няма да си спомня с хубаво 15 кила жилетка. И тя по принцип не може да го опази, а виж да му докара много гадна смърт като не е стегната по него - гарантирано.
Та, такива особености на обвинението. Какъв и що е Гешев аз не знам, и нямам желание да науча. Но само факта че е Гешев, не го прави автоматично неправ. Не и във всеки случай.

5355

1

Кики

04.07 2020 в 17:07

Знам, че ще получа много минуси за поста си, защото българинът априори приема, че мюсюлманинът, особено ако е арабин, е възможен терорист. Не искам да започвам дебат за това, по-скоро ме тревожи съдбата на Мохамед. Ужасно е да започнеш живота си с етикет-терорист. Още преди да е приключило следствието всички медии тръбят и цитират Гешев, сякаш това е абсолютната истина. Всички момчета на неговата възраст не биха пропуснали да се снимат с оръжие, особено когато е в изобилие около тях. После децата не би трябвало да отговарят за постъпките на родителите си. И дори да е установен известен уклон към терористична дейност не би трябвало да го анатемосваме, а да му помогнем да се откаже. Все пак и той и български младеж като нашите деца.