Марковски за случая Иванчева: Може ли с дамски мустак да се броят пари

OFFNews 27 април 2018 в 08:44 12131 0

Снимка бТВ

Делото срещу кметицата на Младост Десислава Иванчева е низ от компромати. Няма нито едно доказателство тя да е искала подкуп от 500 хил. лв. от Александър Ваклин. 

Това заяви защитникът й адвокат Марин Марковски по бТВ. „По протокол тя има единствено около два квадтратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала възражение върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там”, пояснява Марковски. Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари е пренесено върху Иванчева, категоричен бе Марковски. Има вещество под носа, ясно е, че не може с дамски мустак да се броят пари, каза още адвокатът. 

„Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика „Искам моя адвокат” и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавица, тя е пренесла веществото. Това са фактите”, заяви Марковски.

Той определи риториката на прокуратурата, които заявиха, че „Иванчева е светнала като коледна елха”, като детска мечта.

„Прокуратурата ни връща към детството – светването като коледна елха е в мечтата на прокурора, свързана с детските му години”, каза Марковски. 

„Това дело представлява низ от компромати, които са изключително примитивни”, допълни адвокатът. По думите му няма нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която да му е искан подкуп. 

„Когато посредникът Дюлгеров е поставил парите в колата и е излязъл, къде са гаранциите, че той демонстративно е поставил парите пред кметицата и зам.-кметицата?”, попита Марковски.

Той категорично отрече да има записи, в които Иванчева да казва „Поставили сме Ваклин на колене, няма да пусна преписката, докато не си плати”. 

Вчера АСнС остави окончателно в ареста Десислава Иванчева, зам.-кметът Биляна Петрова и бившият кмет на района Петко Дюлгеров, сочен като посредник при даването и взимането на подкупа от 70 000 евро. Иванчева е обвинена като извършител, а Петрова и Дюлгеров като нейни помагачи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови