Мъж уби дете на пътя - изминал няколко метра с него на капака на колата и после избягал

OFFNews 18 юли 2018 в 17:50 5366 0

Мъж уби дете на пътя - изминал няколко метра с него на капака на колата и после избягал

Варненският окръжен съд остави в ареста мъж, който блъснал и убил дете на пътя и след това се укрил.

Инцидентът станал в град Игнатиево на 5 юли около 0.45 часа. 42-годишния Иван Д., шофирал лек автомобил „Рено“. По време на движението си блъснал непълнолетното момче, което се е движело по пътното платно. След инцидента мъжът не спрял, изминал няколко метра с тялото на момчето върху капака на колата си, а след това се укрил от органите на реда.

Шофьорът бил в неизвестност цели 11 дни.

По време на съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение днес стана ясно, че обвиняемият е осъждан многократно, включително и за шофиране на автомобил под влияние на алкохол. 

В качеството на обвиняем мъжът бе привлечен вчера от Окръжната прокуратура във Варна, която му повдигна обвинение по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1, буква „в“ от НК.

Досъдебното производство е било образувано още на 5 юли 2018 г. в Районната прокуратура във Варна за телесна повреда на пострадалото момче.

След смъртта на момчето на 16 юли в болницата, където е било прието с опасност за живота, с множество фрактури на крайници и луксация на двете рамена, делото е било изпратено по компетентност в Окръжната прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови