Миню Стайков обяви гладна стачка

OFFNews 14 май 2019 в 18:50 4762 0

Бизнесменът Миню Стайков обяви гладна стачка, съобщи БНР. 

Адвокатът на Стайков Лъчезар Таков обясни, че гладната стачка на клиента му е протест срещу несправедливата съдебна система. 

"Всеки носи глава на раменете си и има право да си избира поведението. След като човекът не вижда надежда в правосъдната система и заради това обявява гладна стачка, да обърне внимание на себе си - той е решен да отиде до край", заяви Таков в Апелативния спецсъд, където беше разгледано обжалването на ареста на Стайков.

Бизнесменът е в ареста по обвинение в злоупотреба с евросредства. 

Специализираната прокуратура обяви, че групата, в която влизат Миню Стайков, синът му и още шестима души, е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност.

Днес Стайков за пореден път се изправи пред съда с желание да излезе на свобода. Той беше откаран в съдебната зала с инвалидна количка.

Съдебният състав отложи заседанието, за да се изчака назначената днес тройна медицинска експертиза, която трябва да установи дали Стайков може да се лекува в болницата на затвора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови