„Мога да ви уволня, мога и други неща да ви направя“

OFFNews 03 април 2017 в 11:45 7565 13

„Мога да ви уволня, мога и други неща да ви направя“

„Мога да ви уволня, мога и други неща да ви направя“. Така служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев се е обърнал към директора на Изпълнителната агенция по лекарствата, стана ясно от разяснения на говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Както стана ясно по-рано днес, прокуратурата му повдигна обвинения за оказване на натиск чрез отправени заплахи. Семерджиев разговарял по телефона с директора на агенцията по лекарства, като поискал да назначи определен човек на поста зам. изпълнителен директор. Въпросният човек бил близък с министъра и влиза в управата на дружества, работещи в сферата на медицината. 

След като разбрал, че указанията му няма да бъдат изпълнени, Семерджиев се обадил по телефона на директора и директно го заплашил и му дал срок до 27 март назначението да бъде факт. Тогава затворил телефона, като казал: "Няма да ви слушам и секунда повече. В понеделник очаквам лицето да бъде назначено". 

Разследването по случая е започнало ден след изтичане на поставения от министъра срок - 28 март. Не е ясно, защо директорът едва тогава е подал сигнал в прокуратурата.

От проверката на прокуратурата станало ясно, че човекът на министъра дори е внесъл документите си в агенцията. Това доказва намеренията на министъра, смятат от прокуратурата, макар че по текста, по който е обвинен Семерджиев, не се изисква от натиска да има резултат. Достатъчно е да се извърши принуда, за да има престъпление по служба, обясни Арнаудова. 

И към настоящия момент той влиза в управата на търговски дружества. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

13

Hissarion

03.04 2017 в 17:01

Бай Ставри пък може да го набие, а може и други неща да му направи.

42249

12

Denis Rizanov

03.04 2017 в 16:24

Nik68, когато един човек казва, че никога не би отишъл на околовръстно да мандръса долни вмирисани коври, то той иска да покаже, ЧЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТЕЗИ НЕЩА ПО ПРИНЦИП, а не да чака да го поканят и чак след това да обяснява, че не бил такъв човек.
Та и Семерджиев така категорично отсича, че не би участвал в правителството на баци банкянски! Щот го знае що за ковра е. Капиш?
Това се нарича хигиена на отношенията. Декларираш какви отношения не би имал при никакви обстоятелства. Заявяваш категорична позиция.
Баси докъде стигнах!? Да защитавам седерастки министър!?
Ало психодесните, бе няма ли някой принципен между вас бе?!

16009

11

Nik68

03.04 2017 в 15:12

Доколко се е взел на сериозно, та чак самозабравил, може да се съди от изявлението му преди няколко дни, че няма да е министър в следващото правителство. 1. Не се знае какво ще е правителството. 2. Никой не го е канил.

42249

8

Denis Rizanov

03.04 2017 в 13:37

„Мога да ви уволня, мога и други неща да ви направя“

И на тази реплика се крепи цялото обвинение?
А какво става, ако продължението на репликата е "Мога да ви уволня, а мога и да ви наградя"?

14469

6

случайно прочетох

03.04 2017 в 12:58

Министър Семерджиев направи доста пакости!Редно е да понесе отговорност!

14344

4

Nibble

03.04 2017 в 12:23

Прокуратурата не може да "осъди" някой дето са го хванали с "труп в багажника", та искат "споразумение" .... а сега "дума срещу дума"..... ще "осъдят" Илко.... но не Семерджиев...