Напук на президента ВСС реши да преизбере Георги Чолаков за шеф на ВАС

OFFNews | 12 октомври 2017 в 12:12 | 14699 |1
Напук на президента ВСС реши да преизбере Георги Чолаков за шеф на ВАС
Напук на президента ВСС реши да преизбере Георги Чолаков за шеф на ВАС

Висшият съдебен съвет (ВСС) взе решение следващата седмица да изслуша отново Георги Чолаков и да гласува кандидатурата му за председател на Върховния административен съд (ВАС).

До решението се стигна, след като президентът Румен Радев върна процедурата, при която Чолаков очаквано беше избран за шеф на съда от стария състав на ВСС. Съдията беше предложен за поста от настоящия председател на съда Георги Колев и това, че Чолаков ще е следващият председател на ВАС беше известно още преди той да бъде номиран. 

ВСС не прие предложението процедурата да бъде върната от начало и двамата кандидати за поста Георги Чолаков и Соня Янкулова да бъдат изслушани отново. Вместо това в съвета ще бъде поканен само Чолаков, той ще бъде изслушан и кандидатурата му ще бъде гласувана. За да бъде избран, Чолаков трябва да събере гласовете на 17 души от съвета. 

Изцяло нова процедура поискаха само трима от членовете на съвета - председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, Цветинка Пашкунова и Севдалин Мавров. Останалите 22 от членовете на съвета гласуваха "против".

Предложението Чолаков да бъде изслушан отново дойде от главния прокурор Сотир Цацаров. В същото време Георги Колев поиска Чолаков да бъде извикан още днес в съвета, но предложението не беше прието. 

ордер

Рейтинг : 6165

12.10 2017 в 15:03 1
+ 1
- 0
Е защо пък на пук!!!! Дреме му на Радев, Тея ако си го изберат ще си носят отговорност, а не некогиш да се оправдават, че други са им го натресли и те не са виновни. Той им казва, ако искате избирайте нов, ако искате преизбиране този. Точка!!!