Нено Димов остава за постоянно в ареста

OFFNews
11 януари 2020 в 16:01 | 3913 |4

Министърът на околната среда и водите Нено Димов остава за постоянно в ареста, това реши Специализираният наказателен съд.

Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев поиска от Специализирания съд да остави за постоянно в ареста министъра в оставка Димов заради изключително високата обществена опасност на извършеното престъпление. Той е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник, съобщи БНР.

По време на заседанията Димов заяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си и поиска да бъде пуснат от ареста.

Според прокурора Ангел Кънев Перник днес нямаше да е на драстичен воден режим, ако екоминистърът в оставка беше отказвал вода за двете дружества.

Адвокатът на Димов Ина Лулчева твърди, че не той, а заместникът му - Красимир Живков е имал преки ангажименти да следи какво е състоянието на язовирите от т.нар. "стратегическа система". Лулчева допълва, че по делото няма доказателства Димов да е бил изрично уведомяван за проблем с водата в язовир "Студена".

От прокуратурата настояха за постоянен арест заради възможност на министъра да повлияе на свидетели и да попречи на разследването. Това е възможно, защото оставката му все още не е гласувана от Народното събрание. 

Нено Димов беше за задържан за 24 часа при акция на Специализираната прокуратура, МВР, ДАНС и Антикорупционната комисия заради водната криза в Перник. В кабинета му в министерството бе извършен обиск. Разследващите са търсили и доказателства, свързани с аферата с италианския боклук, доставян у нас.

 

Препоръчани материали
zuljin

Рейтинг : 5680

12.01 2020 в 02:34 4
+ 2
- 0
Лилето снегорина е махала от балкона на бай Тошо, тя има имунитет.
Toni2019

Рейтинг : 1811

11.01 2020 в 20:37 3
+ 2
- 0
А Лила Павлова забравиха ли я? Тя къде се свря? Този ли само ще носи отговорност за тотално проваленото управление с безброй факти?
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 3737

11.01 2020 в 17:58 2
+ 0
- 0
Нено, Нено..
Ами като не врътна кранчето ПРЕДИЗБОРНО на фирмите и предприятията в Перник.. До съдо достигна..
Кво ти пречеше да струпаш един два протестни митинга.. Че и палатков лагер на ларгото.. Баш преди изборите..
Ама виж - за проспиването на източването на язовира в края на оня двугодишния период за усвояване на 32-та милиона от Лили Талпата през лятото на 2018-та.. Вината си е твоя..
Дори и Гешефтко, че и ЦацаАриела няма как снимките на Google Earth да обявят за фалшифицирани от Ниновица..
Пък и областната на Пернишко - и тя зор ша види горкана, да ти помогне с доказателства как въглеродо и бананите около слънцето изпариха водата у язовиро..
безпартийна

Рейтинг : 7671

11.01 2020 в 16:49 1
+ 0
- 0
Има и други министри-калинки. А в администрациите надолу по веригата си е напаст от калинки. Но Нено беше уникален случай. Той беше министър на АНТИ МОСВ.