Нов документ свързва братя Бобокови с откритите отпадъци (снимки)

OFFNews 13 юли 2020 в 16:00 4576 2

Специализираната прокуратура съобщи, че е открила нов документ за връзката между братята Атанас и Пламен Бобокови и заровените край Червен Бряг опасни отпадъци. В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия. Междувременно е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство в с.Рупци , общ.Червен бряг, като установеното количество е около 100 тона.

Разследването, образувано за участие в организирана престъпна група, по което са обвинени братята предприемачи Бобокови, бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и други длъжностни лица, е установило, че в имот в местността "Лъката" в Червен бряг е открито нерегламентирано съхранение на опасни отпадъци.

Боклукът е бил предаден за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации, затова боклукът е бил заровен в местността „Лъката“, обясняват от спецпрокуратурата.

Откритото количеството надхвърля обявеното до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона.

Предстоят допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци с отношение към воденото досъдебно производство в с.Рупци, общ.Червен бряг, Плевен и Кремиковци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови