Нова мишена в партийната война: ГЕРБ дава на прокурор кмета на БСП в Златица

OFFNews 15 февруари 2018 в 12:38 13873 0

Още един кмет се превърна в мишена на междупартийната война на ГЕРБ и БСП, които от месеци водят схватка да докажат кой управлява по-зле по места.

На брифинг в парламента стана ясно, че ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушения в община Златица, Софийска област. Представители на ГЕРБ цитираха доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция от края на 2014 г. за  инспекция на общината и на кмета от БСП Магдалена Иванова. Документът доказвал сериозна финансова злоупотреба. Става въпрос за отпуснати 2 милиона лева за довършване на училището в Златица, за което не била проведена обществена поръчка, поясни депутатът Александър Иванов. Според него констатациите в доклада на АДФИ са фрапиращи.

"Това е меко казано притеснително с такъв голям обществен ресурс да се разпорежда някой еднолично“, каза той. А бившият му колега в парламента Антон Тодоров, който сега е експерт на ГЕРБ, посочи, че БСП управлява в 33 от 265 общини в България и "в тях от година-година и половина се носят писъци на угнетеното население".

"В 33 общини БСП налага брутален режим на управление, който няма нищо общо нито с демокрацията, нито с пазарната икономика, нито с това, което наричаме прозрачно, публично управление. Това не са празните приказки за някакъв гейт, за несъществуващи връзки в Хасково или където се сетите другаде, това не са празни приказки на чичо никой или леля никоя. В този доклад има изключително скандални заключения за оторизирани за това хора“, каза Тодоров.

Депутатът от ГЕРБ Васил Цветков допълни, че разширяването на училището в Златица има трета категория, което автоматично налага той да има и издаден строителен надзор. „Такъв обаче не е избран. Избран е два дни преди да се представи протокол от строителите за извършване на над 77% от обекта и то не с възлагане на обществена поръчка, а с директно договаряне с дадена фирма. Има строеж, но няма надзор“, обясни Цветков.

От БСП и от кметството в Златица все още нямат позиция по обвиненията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!