Нова република осъди Стара Загора за обществените й поръчки

OFFNews 05 юни 2017 в 11:07 3395 4

Бившият депутат и кандидат за депутат от Нова република Петър Славов осъди община Стара Загора. Той беше завел дело срещу кмета на общината заради отказа да предостави обществена информация във връзка с доста наболялата тема за Обществените поръчки и как се разходват данъците на старозагорци за външни доставки.

Старозагорският административен съд отмени отказа и сега кметът трябва да предостави данните. Славов беше кандидат за депутат именно от Стара Загора. 

Информацията бе поискана от Славов и колегите му Мартин Димитров и Методи Андреев с тяхно заявление по Закона за достъп до обществена информация от 6 февруари тази година. След отказа от страна на общината, постановен в края на февруари, още тогава тримата бяха категорични, че ще настояват съдът да задължи кмета да отговори на тези важни за старозагорци и жителите на областта въпроси.

След заведеното съдебно дело и проведените съдебни заседания, съдът уважи доводите и жалбата на Славов и колегите му по въпроса за даване на публичност на всички сключени договори за външни услуги, доставки и строителство от община Стара Загора за периода 2014 - 2017 година, както и с кои лица и на каква стойност са тези договори.

Очакваме община Стара Загора в най-кратки срокове да изпълнят съдебното решение и Законът за достъп до обществена информация и да предоставят търсените данни на всички граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

05.06 2017 в 14:22

Кой за кой работи в крайна сметка?
Защо не зададеш тодзи въпрос на останалата седерастка измет в софийския парламент, които гласуваха увеличението първо на Синята зона, после на билетите за градски транспорт? Те приеха тези увеличения без абсолютно никакви разчети и обсъждане. В името на гражданите може би? И каква е ползата от твоите коментари, щом от неговите няма полза?
:)


И наистина ли методи петолъчката се е регистрирал в бюрото по труда като безработен? Оня мазния дългокос армренски българин как е пропуснал да му връчат едно миризливо пластмасово скунксче?!
Направо не мога да повярвам.

10538

1

Black Hex

05.06 2017 в 11:28

Информацията бе поискана от Славов и колегите му

Така ли се наричат вече БЕЗРАБОТНИТЕ помежду си? КОЛЕГИ?
митодиту е регистриран в бюро по труда.