Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Обвинен в убийство на дете в Ямбол остава в ареста

OFFNews - Бургас 15 май 2017 в 17:42 5130 0

Задържаният Михаил Георгиев

Михаил Георгиев, обвинен за опит за умишлено убийство на 8-годишния Милан от Ямбол, остава за постоянно в ареста. Това реши днес Апелативният съд в Бургас.

Момчето, което, след като е било бито, е хвърлено от втория етаж на рушаща се сграда, продължава да е в тежко състояние. Според бургаските магистрати, обаче, няма данни по делото за опит за убийство.

36 – годишният Михаил Георгиев има разминавания във версиите за случилото се. Според едната, не той, а билогичният баща на детето му е нанесъл побой. В друга версия твърди, че момчето е беряло сливи и е паднало от дървото. Според прокуратурата и двете не са верни - по време на престъплението, бащата е бил на работа в съседно ямболско, а в района няма такива дървета. Отделно, мъжът и детето са заснети от улична камера, че се движат заедно малко преди инцидента.

Според защитата на Георгиев, няма данни за опит за убийство, за това сочат и разпитите на 24 свидетели. Михаил дори съдействал при издирването на момчето, след като станало ясно, че е изчезнало. Пред полицията пък обяснил, че с Милан били тръгнали да събират дърва и така се оказали в сградата. Детето го обидило, че е куц и сакат, при което той го ударил и паднало.

Бургаският апелативен съд потвърди мярката, наложена от Окръжния съд в Ямбол, но по различни съображения, обясни съдията по делото Деница Вълкова. Тя поясни, че за подобно обвинение трябва да има изготвена съдебно – медицинска експертиза, която да доказва, че момчето би загинало, ако не му бъде оказана помощ. Вълкова добави, че бургаският апелативен съд приема друга квалификация на този етап – тежка телесна повреда - за оттока на мозъка и средна телесна повреда - за счупената челюст.
Въпреки това Апелативният съд прецени, че Михаил трябва да остане за постоянно в ареста, защото е опитал да прикрие извършеното престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews