Обвинения и гаранции по 10 000 лева за приятелката и депутатския син в джипа-убиец на Милен Цветков

OFFNews
22 април 2020 в 11:26 | 10056 |1

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Симона Цветкова и Георги Иванов, пътували в управлявания от Кристиан Николов джип, с който бе убит Милен Цветков. 

В Софийска районна прокуратура вчера са докладвани материали, отделени и изпратени по компетентност от Софийска градска прокуратура, касаещи престъпни действия на Симона Цветкова и Георги Иванов – пътници, намиращи се в управлявания от Кристиан Николов автомобил по време на пътно-транспортното произшествие, отнело живота на Милен Цветков.

След преценка и анализ на наличните по делото доказателства е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност на С.Ц. и Г.И. за това, че на 21.04.2020 г., в гр. София, пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при СРТП – отдел „Разследване“ – СДВР, съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението).

Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение - гаранция в размер на по 10 000 лева за всеки. Разследването продължава.

Препоръчани материали
stanimir_13

Рейтинг : 2245

22.04 2020 в 17:47 1
+ 0
- 0
ДрОгари. Едва ли са наясно, какво се е случило, горките. Мама и тати, докато дават пари, няма страшно.