Обвиненият за убийството на Виктория Маринова ще бъде настанен в психиатрична клиника

OFFNews 20 ноември 2018 в 20:02 2746 0

Обвиненият в убийството на Виктория Маринова Северин Красимиров ще бъде настанен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч, предаде БНР.

Окръжният съд в Ловеч прие мярката днес след като прокуратурата поиска пълна оценка на вменяемостта на обвиняемия. Красимиров ще прекара 30 дни в затворническата клиника, където ще подлежи на наблюдението на медицински експерти. 

"30 дни са един не малък срок, в който могат да го наблюдават ежедневно, ежечасно, и да изключим всякакви подозрения, че по една или друга причина той се опитва да се представи пред тях в светлина, която не е типична за него", коментира окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. 

Красимиров е обвинен в изнасилването и убийството на 30-годишната телевизионна журналистка Виктория Маринова. Досъдебното производство се очаква да приключи до четири месеца, когато делото ще влезне в съдебната зала.

"Имаме справка от нашия център на психично здраве, че той е диагностициран като лице с умствено изоставане, учил е в помощно училище, има намалена работоспособност с решение на ТЕЛК – все обстоятелства, които на нас ни станаха известни по време на разследването и които искаме да проверим до каква степен му се отразяват на вменяемостта", допълни Георгиев. 

Мярката бе подкрепена от служебния защитник на Красимиров, тъй като от него ще стане ясно дали обвиняемият може да подлежи на наказателна отговорност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови