Обвинените за побоя над Слави Ангелов отново в съда днес

OFFNews
30 април 2020 в 08:36 | 13015 |1

Обвинените за побоя над журналиста Слави Ангелов се изправят отново в съда днес.

Братята Николай и Георги Асенови и ММА боецът Бисер Митрев ще присъстват чрез скайп връзка на заседанието на апелативния спецсъд, съобщи Нова тв. На 25 април Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за тримата. 

Според прокуратурата и МВР, това са физическите извършители на жестокия побой. Според събраните до момента доказателства, угарка от цигара доказала присъствието на Митрев на мястото на престъплението. А шапка с ДНК на едни от братята - боксьори Асенови, потвърждавала участието им. 

По делото има техническа експертиза на видеозаписи от района на побоя. Адвокатът на братята Асенови категорично отрича те да са участвали. По думите й, шапката била открита три дни по-късно, при това в кола, която не е била запечатана. В дома им разследващите, твърди защитата, открили и по-малко от един грам кокаин. 

Решението на апелативния спецсъд е окончателно. 

Главният редактор на в. "168 часа" и разследващ журналист Слави Ангелов беше пребит с метални пръти пред дома си на 17 март. Тримата обвинени за нападението бяха задържани на 23 април в София.

Препоръчани материали
Кодони

Рейтинг : 1000

30.04 2020 в 12:19 1
+ 0
- 0
Митрев НЕ ПУШИ! Повтарям НЕ ПУШИ!!! Дали тази "улика"не е отпаднала вече??? По-добре е преди да се пише, да се проверява.