Обвиниха 10 за трафик на мигранти, радиостанции открити при обиските

OFFNews 26 септември 2019 в 13:22 3221 0

Специализираната прокуратура обвини 10 души за участие в престъпна група за трафик на мигранти към Сърбия и Западна Европа. Обвинените са задържани на 25 септември в София и Костинброд при операция на Спецпрокуратурата и ГДБОП. Извършени са 28 претърствания на жилища, автомобили, както и лични обиски. Иззети са таблети, телефони и радиостанции.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от октомври 2018 г. Участниците набирали установили се в София и областта мигранти - кандидати за незаконно извеждане от страната ни. Групата поемала и мигранти, превеждани нелегално от Турция. Уреждан е транспортът им до границата и прехвърлянето им в Сърбия с автомобили или през „зелена граница“, където били поемани от местни хора.

С постановления на наблюдаващия прокурор на ръководителя на групата и петима от участниците е наложено задържане до 72 часа. Специализираният наказателен съд ще реши колко от тях ще бъдат задържани под стража. На четирима от групата са наложени по-леки мерки за неотклонение -„Парична гаранция“ между 5000 лв. и 10 000 лв., тъй като са пожелали да съдействат на разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови