Обвиниха майката на Николай Банев за катастрофа, при която пострада 20-годишен младеж

OFFNews 10 януари 2019 в 16:16 4330 0

Снимка бТВ архив

Районната прокуратура в Харманли обвини Мария Банева, майката на Николай Банев, заради предизвиканата от нея катастрофа през лятото на миналата година. Тогава 77-годишната жена удари със своето Ауди А 6 Фолксваген Голф, а 20-годишният му шофьор счупи шиен прешлен. 

Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняема М.Б., на 78 г., за това, че на 2 юли 2018 г., в Харманли, обл. Хасково, нарушила правилата за движение - чл. 25 ал. 1 и чл. 50 ал. 1 от Закона за движение по пътищата, и по непредпазливост причинила на 20-годишен мъж средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движението на врата от счупване на шиен прешлен, се казва в съобщението на прокуратурата.

По делото е установено, че обвиняемата Банева управлявала лек автомобил, марка „Ауди А6“ по бул. „Цар Освободител“, посока „север-юг“, като на кръстовището с ул. „Алеко Константинов“, отнела предимство на движещия се по улицата лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, шофиран от пострадалия И.И., на 20 г. След пътното произшествие мъжът е бил откаран за оказване на медицинска помощ, при което се установило, че има
счупване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза.
Мария Банева не е пострадала, уточняват от прокуратурата. 

Досъдебното производство по случая е образувано на 2 юли 2018 г., като по него са били извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, на пострадалото лице, изготвени са автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след представяне на заключенията им на разследващия орган, през декември 2018 г., са предприети действия за привличане в качеството на обвиняема на Банева. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „подписка“. 

Предстои предявяване на материалите на страните по делото и внасяне в съд

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови