Обвиниха полицая, разпространявал дрога, криел таблетките в абсорбатора си (снимки)

OFFNews 28 юни 2019 в 13:08 2355 0

Полицаят, арестуван за разпространение на амфетамини в София, вече е с обвинение. Той е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще поиска да остане за постоянно в ареста.

26 годишният служител на 4-то районно управление е уличен в извършването на три сделки с продажба на амфетамини. 

Той бе задържан вчера в района на кв. Лагера в момент на осъществена сделка за 50 таблетки дрога. Според събраните до момента данни, това е трета поред сделка на полицая. За разлика от предишните два случая, в които задържаният лично е давал наркотичното вещество, в този той е оставил на разстояние от автомобила си стоката и е изчакал в колата получаването й, обясни градският прокурор Емилия Русинова. 

В хода на проведените претърсвания в жилището, в което полицаят е живеел под наем, в абсорбатор са открити и иззети още 200 таблетки от въпросните наркотични вещества – амфетамин и екстази. Намерени са още тефтер, на който задържаният е записвал имена на клиенти и дати на продажбите, както и парични средства, получени от предишни продажби. 

Случаят доказва, че автоимунните системи в МВР работят, заяви категорично заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев . По думите му, по конкретния сигнал се е работило от три месеца, осъществена е много добра комуникация между съответните полицейски управления, СДВР и дирекция „Вътрешна сигурност“, които са предприели единствените законни мерки. Той посочи, че задържаният полицейски служител е бил назначен като стажант в МВР през 2016 г. , а година по-късно постъпва в "Охранителна полиция" на Четвърто РУ. До този момент срещу него не е имало наказания, не е имал и видими отклонения от нормалната си полицейска дейност, не е показвал по-висок стандарт на живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews