Охранител, вземал пари от касети за банкомат, остава в ареста

OFFNews 28 април 2020 в 17:52 14856 1

Апелативен съд-Пловдив остави в ареста охранител, като потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което той е получил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Обинението към човека е, че като длъжностно лице е присвоил 1.5 млн. лв. От 13 г.одини той работел като ръководител на местния офис на охранителна фирма в Града под тепетата.

Според обвинението в продължение на година и половина той е вземал пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града. При задържането му полицията е иззела две касети с пари, които били до бюрото му, без да са пломбирани.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели окръжният съд правилно е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастността му към обвинението, което му е повдигнато.

Съдът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение има опасност обвиняемият да се укрие при майка му, която живее и работи в Италия. Този риск произтича от тежкото наказание, предвидено от закона - лишаване от свобода от 10 до 20 г., конфискация на половината имущество, както и лишаване от право да заема определена длъжност и професия.

Определението е окончателно. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

28.04 2020 в 22:36

Нали банките ни издържаха тестовете на ЕЦБ.. Такава кражба през системата за банкомати няма как да стане, без вътрешна "помощ" на човек на високо ниво от банка. 1,5 милион за 18 месеца означава липса по 83 хиляди лева на месец. Или за един банкомат банката е давала пари, но той не е бил зареждан, но е светил в червено в монитора на нечий главен касер. Или за 10 банкомата са зареждани с по 8 хиляди лева по-малко, на тогава 10 линии са били червени. Но и при това положение кражбата е трябвало да бъде разкрита - банкоматите са каси на банката и в края на финансова година би трябвало да се ревизират и липсите по тях да цъфнат. Дали ще се разкрие и човека в банката?