Оставиха в ареста мъж, опитал да убие съседа си в Бургас

OFFNews 08 май 2020 в 18:29 3270 0

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо Йордан П., който е привлечен като обвиняем за опит за убийство на свой съсед.

На 6 май т. г. в жилище в Бургас мъжът направил опит умишлено да умъртви И. М., чрез нанасяне на един удар с нож в областта на шията, както и чрез нанасяне на удари с нож в горната част на гръдния кош, довели до причиняване на няколко порезни и прободни рани.

Оказана е навременна медицинска помощ на пострадалия и той е бил спасен.

Предвиденото наказание в закона е "лишаване от свобода" от 10 до 20, защото се касае за тежко умишлено престъпление.

Мотивите за задържането от страна на съда са, че макар и на ранен етап, в хода на разследването са събрани доказателства, които са достатъчни за това, че именно Йордан П. е автор на престъплението. Предвид социалното и материално положение, според съда, не съществува реална опасност той да се укрие.

В същото време, обаче, опасността обвиняемият да извърши престъпление е реална. Той е неосъждан, но са налице данни, че между него и пострадалият има влошени междусъседски отношения. Именно заради това съдът е приел, че ако обвиняемият бъде пуснат под „домашен арест", може да извърши престъпление отново срещу съседа си. 

Определението на окръжния съд може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови