От делото срещу Иванчева: Александър Ваклин кандидат за депутат срещу ГЕРБ

Бизнесменът, подал сигнала за подкуп, критикува кметуването на Борисов

OFFNews 22 януари 2019 в 06:47 8008 2

Бизнесменът Александър Ваклин, който подаде сигнала за подкуп срещу отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и третият подсъдим по делото Петко Дюлгеров, е бил водач на листата за 25-МИР в София на партия Нова алтернатива на вота през 2013 г. 

Това показа справка на OFFNews в сайта на ЦИК след като в отговор на въпрос на Петрова в съдебната зала вчера Ваклин потвърди участието си в изборите през 2013 г. от партията на бившия военен министър Николай Цонев. Той бе арестуван при шумна акция през 2010 г., запомнена с думите прокурор Роман Василев "абсолютен престъпник", а делото срещу него за подкуп завърши с пълното му оправдаване. Миналата година Цонев осъди прокуратурата да му плати 100 000 лв. обезщетение заради вредите, които е претърпял покрай ареста му. 

Ваклин, който вчера бе разпитван за втори път като основен свидетел, заяви в съда че при първите разговори какво иска Иванчева, за да пусне преписката за строежа му в "Младост" посредникът Дюлгеров му казал, че е  “нормално да се даде от 3% до 5 % от разгънатата застроена площ сградата. Предприемачът уточни, че това са 600 квадрата апартаменти. 

По въпроса за думите "15 000 лева" и "специализирана прокуратура", които се чуват в СРС-тата, Ваклин каза, че не си спомня за такъв разговор. 

Ваклин през 2013 г. : Ниската компетентност и слабата мотивация на администрацията са основна причина за екологичното ниво, на което се намира страната ни. Страхът от каквато и да е инициатива е наследството на столичната администрация от кметуването на Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови