Откриха 122 000 фалшиви евро в банкноти по 200, спецпрокуратурата обвини шестима

OFFNews 16 август 2019 в 13:46 2013 0

Престъпна група, разпространявала фалшиви евробанкноти, разбиха ГДБОП и спецпрокуратурата, шестима обвинени са в ареста за 72 часа. 

Обвинените са задържани в София и Сандански, в акцията е участвал и експерт от Европол.

Според събраните до момента доказателства групата е била сформирана през септември 2018 г., първоначално за да разпространява банкнотите менте у нас, а впоследствие и в други държави от ЕС. Има данни, че групата е
предлагала на потенциални клиенти и кокаин, съобщиха от спецпрокуратурата. 

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили, както и лични обиски, са намерени иззети общо 122 200 фалшиви евро в купюри от по 200 евро.

В процес на изясняване е дали неистинските банкноти са били внасяни за разпространение в България от друга държава или са произведени у нас. 

Иззети са множество мобилни телефони със СИМ карти, копия на чекове от турска банка, бланки за удостоверения за ГТП на МПС и холограмни стикери за ГТП, флаш памети и компютърни конфигурации, щатски долари, украински
гривени, македонски динари, със съмнение че са фалшиви.

Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от задържаните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови