Откриха тялото на момчето в Дунав, показало клип на майка си как скача в реката

OFFNews 27 юни 2019 в 13:50 6491 0

Тялото на 16-годишното момче, което скочи да плува в река Дунав на 18 юни, е открито в района на румънския град Владени. Районната прокуратура в Силистра ще разпита майката на детето, съобщиха от обвинението. 

Информацията за намереното тяло на 16-годишния ученик е подадена от съвместния контактен център по полицейско и митническо сътрудничество между България и Румъния, базиран в Гюргево. Майката на детето е била поканена да разпознае тялото на сина си. 

Както информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, на 18 юни около 20,05 часа е получен сигнал на спешния телефон 112 за момче, което скочило в река Дунав и било повлечено от течението. За инцидента сигнализирали приятели на 16-годишния ученик Боян В. и жена от намиращо се наблизо заведение, която станала неволен свидетел.

Районната прокуратура в Силистра образува тогава досъдебно производство по член 127, ал. 2 от НК за евентуално склоняване на момчето към самоубийство. Разпитани вече са тримата приятели на Боян, които са били с него във фаталната вечер. 

Предния ден момчето показало на майка си клип как скача в река Дунав. На 18 юни той завел приятелите си на реката, за да им покаже уменията си, но течението го повлякло. Притеклият се на помощ 23-годишен младеж от компанията на ученика скочил да му помогне, но като не успял да се добере до Боян, се върнал на брега. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !