Пак определиха парична гаранция от 10 000 лева за Местан

OFFNews 19 април 2019 в 14:27 2279 0

Окръжна прокуратура – Кърджали отново наложи мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

В неделя в катастрофа с негово участие загина бебе на 6 месеца.

Паричната гаранция на Местан е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства, заявиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Кърджали.

От там направиха уточнението, че постановлението за паричната гаранция е връчено на Местан. Той е бил призован за 14 часа в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Кърджали, но се е явил около 10 часа, когато му е било връчено постановлението.

Политикът беше задържан след тежката катастрофа на пътя за КПП „Маказа” на 14 април, при която загина новороденото, а неговите родители и по-голямо братче пострадаха.

В четвъртък Окръжният съд в Кърджали отмени първоначално наложената му гаранция, която пак бе определена на 10 000 лева, тъй като от прокуратурата не бяха представили доказателства за имотното му състояние, които да обосноват размера на гаранцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови