Панов говорил с Борисов за "ЦУМ гейт"

OFFNews 19 май 2017 в 10:59 4601 2

Панов говорил с Борисов за

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е повдигнал темата за "ЦУМ гейт" пред премиера Бойко Борисов. По инициатива на съдия № 1 в сградата на Министерски съвет се проведе среща между двамата. 

"За мен е очевидно, че темата за конституционни промени трябва отново да бъде поставена и да кажем, че без реформа в прокуратурата не може да се случи. Дадох примери с различни казуси в миналото, които коментирахме заедно като "Костинброд", подслушването на премиера в неговия дом, КТБ, ЦУМ гейт, които сочат, че всеки трябва да носи отговорност", заяви след срещата Панов. 

Той ще настоява да има среща и с президента Румен Радев. Панов каза, че държи темата за съдебната реформа да бъде повдигната отново.

"В дълбочина реформата трябва да бъде направена. По никакъв начин не трябва да се политизира и да се представя като личен конфликт", обясни Панов, визирайки искането му да се изяснят фактите около срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. 

Панов каза, че срещата му с Борисов е част от бъдещи срещи с всички представители на парламентарно представените формации, защото това е важно с оглед на бъдещи законодателни промени във връзка с реформата в съдебната система. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови