Първа присъда за неспазване на карантината. 38-годишен получи пробация и глоба от 5000 лв.

OFFNews 03 април 2020 в 17:43 19192 2

Вече има първа присъда за неспазване на извънредното положение. В.К. се е признал за виновен и е осъден на пробация и глоба от 5000 лв. по бързо производство на Районната прокуратура в Пловдив.

38-годишният В.К. е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората със заповед на здравния министър. Човекът е бил поставен под карантина на 19 март и не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото за настаняване, на което е посочил, че ще пребивава за посочения в предписанието срок.

Деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

По постигнато споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на В.К. е наложено наказание "Пробация", което включва задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 месеца с периодичност на явяване и подписване при пробационен служител два пъти седмично. Той трябва да има задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 10 месеца.

По делото е установено, че на 26 март в Пловдив В.К. не бил открит от полицейските служители на посочения адрес. След обаждане по телефона В.К. се върнал и заявил, че излязъл, за да закупи продукти. В същото време не носил нито предпазни средства, нито пък продукти.

Определението на Районен съд – Пловдив е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

1

Бабатунде

03.04 2020 в 17:54

Добре, това е хубаво, на булгар булгар ми трябват глоби и дисциплина. Амаа .. може и някой да ме подсети, колко са осъдените за корпуция, не от 13.03 насам, а от 13.03.2000 година насам ? :)
За един каскет питам !