Перата заплаши, че ще съди журналисти – клеветили го

OFFNews - Бургас 09 януари 2017 в 16:04 4915 5

Снимка OFFNews

Перата, обгърнат в българския трикольор, снима журналисти

Експертизата на видеоклиповете, в които се вижда как се връзват с т. нар. „свински опашки“ трима афганистанци, не можа да даде отговор дали Петър Низамов – Перата е автор на престъплението. Вещото лице, което в днешното заседание в Районния съд в Бургас бе разпитан, подчерта, че качеството на клипа е толкова лошо, че единственото, което може да заяви категорично, че човекът, вързал мигрантите, не е от негроидната раса.

Това не се хареса на Низамов и неговия адвокат, които настояха за повторна експертиза. Нейната цел трябвало да е поне да се определи косата на мъжа, извършил незаконния арест. Според Перата, той е с бяла коса и това се виждало на клипа. Това пък доказвало категорично, че не той е виновен за престъплението, в което е обвинен, а именно – че през април, в гората край Малко Търново, е лишил противозаконно от свобода трима чужди граждани, нелегално преминали границата. Съдът, обаче, отказа повторна експертиза.

Въпросните афганистанци продължават да се издирват и да са в неизвестност. През юни месец те са напуснали дома в Пъстрогор и от тогава никой не знае къде са.

За следващото заседание ще бъде призован и „Илиян от Поморие“. Това е човекът, който, според свидетели, е фактическият извършител на престъплението. Анонимният свидетел по делото е бил разпитан още веднъж и е пояснил, че е възможно наистина Илиян да е връзвал афганистанците. Илиян Стоянов, обаче, е в чужбина и предстои да бъде извикан за разпит.

Петър Низамов отново се прояви и в качеството си на защитник, след като разпалено задаваше въпроси в съдебната зала, коментираше юридическата практика и опонираше на прокуратурата. Той е придружаван и от телевизионен екип, а самият Низамов снима непрекъснато и журналисти. Извън залата заплаши, че ще съди всички, които са го клеветили.

Делото беше отложено за 9 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

4

SC

09.01 2017 в 18:15

Група български престъпници срещнали група афгански престъпници и се случило нещо. Сега разсъждават имало ли е престъпление.
Доста скучно представление.

15256

2

mendi

09.01 2017 в 16:49

Сещам се за един филм - "Канибали" или нещо подобно от 80-те. Там героите уж били изядени от някакви негри и "изчезнали безследно", режисьора го обвининли за смърта им а на края се оказало че просто това била агресивна маркетинг стратегия.
С "Проклятието Блеър" (оригиналната версия не тоя пикоч от преди няколко месеца) историята е същата - уж геройте от записа са сполетени от ужасна съдба, дори сайта промотиращ филма апелира за помощ ако случайно някой има информация за злощастните трима студенти :)

Та както и да е... На края може да се окаже че "Афганистанците" са селските мангали а пък Перата, Динко и компания да цъфнат с по-по-най патриотичната организация в следващия парламент...

42249

1

Denis Rizanov

09.01 2017 в 16:37

Няма ле кой да му каже на тоя гладен въшльо, че не е хубаво за се "загъва" в националния трикольор? нещастник!