Петимата свидетели по делото за КТБ остават за постоянно в ареста

OFFNews 12 януари 2019 в 22:23 2567 3

Спецсъдът остави за постоянно в ареста петима души, обвинени за извършени престъпления против финансовата система, съобщи БТА.

Това са Васил Шуманов, Венцислав Тодоров, Иван Стойков, Красимир Зарев и Никола Киров. Те са свидетели по делото за КТБ.

Обвинението им е свързано със средства от фалиралата банка. По време на заседанието съдът отказа да изслуша обвиняемите. Адвокатите им поискаха отвод на съдебния състав, но искането беше отхвърлено.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

3

HristoSliven

13.01 2019 в 09:19

За "Прасчовците" - за сега все още са удобни за истинските управляващи, за тези които определят посоката на развитие за България. Когато се изчерпят, може и да дочакаме да видим някоя "Коледа". Обаче по-скоро, простоно ще изчезнат от "медийната светлина" и за година-две ще позабравим за тях.
Между "Прасчовците" и техните политически опоненти в БГ има една съществена прилика - стремят се към едни и същи позиции и с една и съща лична цел - към власт и вличние, за да ги осребрят. За всички тях няма значение кой "плаща" и кой "поръчва музиката" - важно е да се "плаща" на тях

12270

2

HristoSliven

13.01 2019 в 09:12

Лафърдиев. по този случай "присъда" не е имало и няма как да е обявена от когото и да е. "Присъда", може да има след като делото се внесе с обвинителен акт за гледане по същество в съд и той се произнесе. Всичко останало си е "опорки", според политическите предпочитания на пишещите/четящите/гледащите.
Тема за размисъл: Начина на работа на антикоруционната прокуратура в Румъния в последните няколко години, в който много наши политици виждаха универсалното решение за всички БГ-проблеми е много сходен - обвинения за широк кръг лица, задържане с мярка за неотклонение за доста месеци, шум в медиите и така...до внасяне на делото в съда. Е, искаха "румъснки модел" и го получиха. Разликата е, че когато го искаха, въпросните политици предполагаха, че те и техните протежета ще са от "правилната страна". Ама политическите им противници се оказаха по-хитри, използваха техните искания за законодателни промени и сега ги обработват с особен инструмент - "двуглав и чадърлия".

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

13.01 2019 в 01:00

САМО СЕ ПИТАМ:
гафа на БТВ - прочели в новините присъдата ЕДИН ЧАС преди съдията да я обяви в съдебната зала...
Дъл е бил случаен?
Щото ТВ-тата при ареста на кметиците и ТОНИ ШАЙКАТА - регулировчик на движението пред Съдебната палата, още не сме ги забравили.
А междувременно - Прасчо затвори и последната фабрика на Булгартабак Холздинг в Благоевград..
Хвала на такзиви приватизатори и кадри на КТБ!!!