Пламен Бобоков благодари на премиера, че го нарекъл почтен човек

OFFNews 07 юли 2020 в 16:46 3377 0

Предприемачът и обвиняем по делото за боклука Пламен Бобоков бе разпитан днес като свидетел по разследване за търговия с влияние. Самият Бобоков заяви, че е дал обяснения по повод писмената си комуникация с Петър Ненов, който изтърпява у нас присъда, получена в Румъния, и за когото се търсеше ходатайство да бъде помилван. Това се разбра от разпространените от спецпрокуратурата чатове на Бобоков с различни представители на властта.

"Чух какво каза г-н Борисов и му благодаря за това определение, тъй като аз отдавна го разказвам на всички медии, че ние сме порядъчни хора с брат ми, сериозни инвеститори и заслужаваме достойно отношение, а не това, в което в момента сме въвлечени по нечий каприз, не знам чий, за съжаление", каза Бобоков, цитиран от БГНЕС. 

По-рано днес и премиерът Бойко Борисов бе разпитан в спецпрокуратурата. На излизане министър-председателят обвини прокуратурата, че угажда на президента Румен Радев. И уточни, че се познава с Пламен Бобоков от повече от 10 г. и го намира да почтен човек.

Попитан дали е получавал помощ от държавата за бизнеса си, Бобоков категорично отрече. Подкрепата на държавата се изразявала само в това "по време на делегации да се кажат две добри думи в чуждата администрация при чуждите президенти, премиери и т.н.".

Бизнесменът Росен Даскалов също бе разпитан днес като свидетел заради разговори с Пламен Бобоков. Бившият общински ръководител на ГЕРБ-Русе коментира, че комуникацията му с Бобоков е била единствено и само за спонсорство на мотор-спортните дейности, част от бизнеса му.

Даскалов добави, че е изпълнявал "изцяло всичко стриктно, както е повелила тогавашната ситуация в партията". И допълни, че вярва в българското правосъдие и че Бобоков е добър човек.

"Надявам се всичко да излезе наяве, ако е сбъркал, нека се докаже това нещо, но аз не вярвам в това", коментира още бизнесменът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!