Пламен Бобоков остава на свобода срещу гаранция от 1 млн. лв.

Предприемачът лобирал елегантно пред външния министър за посланическо назначение

OFFNews 25 юни 2020 в 11:12 3864 1

Обвиняемият за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала със съхранение на опасни отпадъци, предприемач Пламен Бобоков остава на свобода срещу парична гаранция от 1 млн. лв. Това реши Апелативният спецсъд, като отхвърли искането на прокуратурата той да бъде задържан.

Според съда бизнесменът се явява на всички призовавания, няма опасност да се укрие или да извърши престъпление. Следващият му разпит ще е на 7 юли.

От прокуратурата съобщиха, че са разпитани президентският секретар по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов и други хора.

Външният министър Екатерина Захариева е заявила при разпита си вчера пред прокурор Генка Брезашка, че бизнесменът Пламен Бобоков се опитвал да влияе на политическия живот в страната. Според Брезашка при разпита на Захариева е станало ясно, че по един много елегантен начин президентската институция се е намесила при изпращането на посланици в Алжир и Нигерия. 

Вчера Специализираната прокуратура изнесе данни за кадруване на Пламен Бобоков и президентския секретар по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов в две дипломатически мисии. 

Бобоков отговори на тези обвинения, че има процедура - първо външното министерство предлага посланици, след това правителството ги гласува и "чак след това отиват за издаване на указ при президента“. Той коментира казуса на влизане в Апелативния спецсъд, който трябва да реши дали да го остави под гаранция или в ареста.

"С Пламен Узунов сме много добри приятели и сме в много добри отношения, но не си ходим на гости". 

"Недейте да демонизирате моя образ. Аз се занимавам с бизнес“, призова предприемачът. Той разказа, че ходи на много места и се е срещал с много чуждестранни президенти.

„Като съм бизнесмен, да не съм в някакъв изолатор – нали трябва да се общува, нали трябва да се обменят идеи. Вие не звъните ли на доктор да поискате съвет, когато ви трябва съвет. Проверете кой назначава разни посланици – властимащите“, допълни Бобоков.

Според него всичко е извадено от контекст, за да бъде дискредитиран. И повтори, че мишената не е той, а президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

1

AnderXale07

25.06 2020 в 12:55

И какъв е този елегантен начин? Да не би Радев да й е упрял пистолен на главата на Захариева за да я принуди да предложи назначението? А къде е Пацо Терасата??? Поредният кьорфишек за отклонение на вниманието. Изведнъж всички мисирки в България спряха да питат за записите и снимките на Борисов. Тия дни разбрахме, че Пламен Узунов и Румен Радев са виновни за 30 години грабителски преход без да имат ден в изпълнителната власт...