По 5000 евро вземали арестуваните граничари, за да вкарват чужденци у нас

OFFNews 26 май 2017 в 10:50 8948 3

Снимка БГНЕС

5000 евро "такса" взимали арестуваните граничари, за да вкарват нелегално чужденци с нередовни документи на летището в София. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод акцията на МВР и ДАНС за разбита група, занимавала се с трафик. 

Снощи бяха задържани двама гранични служители от Летище София и няколко чужденци, замесени в схемата за трафик на хора. 

До момента са задържани шестима души, от които двама са гранични полицаи. Останалите двама са организатори на канала, чужди граждани, които общо взето пребивават у нас от около, а може би и повече от 10 години. Останалите двама са лица, които са се възползвали от този канал, каза Цацаров. 

„На практика става дума за трафик на чужденци, за лица, които пристигат от различни дестинации. Например, последният който е задържан, е от Кипър. Пристига на Летище "София" с нередовни документи и е пропуснат въпреки нередовните документи от съответните гранични полицаи. Таксата, ако мога така да се изразя, за преминаване на чужденец (влезлият е гражданин на Бангладеш, организаторите също са съпричастни към тази страна) е в размер на 5 000 евро на човек. Таксата, която един граничен полицай е следвало да получи, е в размер на 4 000 лева”, обясни Цацаров, цитиран от "Фокус". 

Главният прокурор каза още, че това е първата подобна разкрита схема у нас за нелегално вкарване на хора у нас на аерогарата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

3

Перко

26.05 2017 в 15:07

Ако ги обвинят в подпомагане на тероризма, вместо в каналджийство може и да се пооправи нещо. Ама като знам какъв ни е съдът ...