По-тежко обвинение: Кристиан Николов е обвинен в умишлено убийство. Бил на 4 вида дрога

Шофьорът не е спрял на червен светофар и така умишлено е причинил смъррта на Милен Цветков, твърди СГП

OFFNews 22 април 2020 в 17:54 16586 7

Софийската градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо Кристиан Николов - предявено му е ново, по-тежко обвинение за умишлено причинаване на смърт.

Наказанието за особено тежки случаи е от 15 до 20 години или доживотен затвор.

На 19 април около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх”, 22-годишният Николов е нарушил правилата за движение, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков, съобщават от прокуратурата.

Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от която е станало ясно, че вследствие на удара от ПТП на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура е внесла в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

С обвинение е и майка му Десислава Пешева, защото е позволила на сина си да шофира джипа, собственост на фирмата ѝ, след употреба на наркотици. Тя е с гаранция от 100 000 лева, след като бе задържана за 24 часа.

Пътувалият в джипа на Кристиан Николов - Георги Иванов, също беше в ареста, а след излизането си обяви, че не си спомня нищо, освен удара, защото гледал в телефона си. Синът на депутата Лъчезар Иванов се оплака, че в дома му се извършва обиск. Той избяга от мястото на катастрофа, но на другия ден се предаде в полицията.

Той и четвъртата задържана след катастрофата - приятелката на 22-годишния водач, Симона Цветкова, са обвинени за затаяване на истина в случая с катастрофата. Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение - гаранция в размер на по 10 000 лева за всеки.

Разследването за тях ще бъде в Софийската районна прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

23.04 2020 в 00:52

Видях снимки на гаджето на шофьора. Двамата в комплект. Очевидно неадекватни хора.

7800

6

Брок

22.04 2020 в 20:06

Българската прокуратура во главе с благословения от Госпуд Гушев са дебили, те повдигнаха обвинение за умишлено убийство на дрогирането пишлеме. Всеки студент с поне 4-ти курс право ще ви обясни, че такова обвинение не може са мине в съда, тоест, прокурора трябва да докаже, че дееца умишлено е бил в този ден и час на това място, следил е пострадалия, и умишлено го е блъснал с колата си. Нормален човек дали го вярва това и го проумява. Това е капан за майката на момчето – свидетелствай за Миньо и компания, ние го оправдаваме. Ако не свидетелстваш – на градски и апелативен сме го уредили да търка наровете. Замислете се, само подсказвам. Това обвинение е юридически неправилно и неиздържано.

3000

5

Ко Ву

22.04 2020 в 20:02

Те удрят колата на нищо неподозиращ човек и търсят нещо в неговата кола. Те знаят, че удрят колата на този същия човек. Защо удрят колата на този същия човек? Поклон на този човек.

4022

4

"22-годишният Николов е нарушил правилата за движение, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба"
Скорост над разрешената.Скоростта на МПС след като има видеозапис и по-който може,да се определят :
1.Изминатият път S(метри; meters)
2.Времето t (секунди ; sec)
3.Пътят S=V.t
V(km/h)=(meter:sec)x(3600:1000)=......[km/h">>>50 km/h

705

3

order

22.04 2020 в 18:59

Предявено му е ново, по-тежко обвинение за извършено умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3 от НК, съобщиха от прокуратурата. Този текст от закона е за особено тежки случаи и предвижда от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

20696

2

Новак

22.04 2020 в 18:23

Това не беше ПТП - това си беше ексзекуция. Да е минал на червено, а пък другият водач е бил на зелено разбирам. Да е при смяна на светлините та да кажеш, че е ПТП. Олигофренчето просто показно смачка спрялата кола и само поради огромен късмет не стана кървава баня с 5-6 убити. Малко му е и доживотна присъда, още повече, че ще изчакат да се пооталожат нещата и ще го откупят.
Ако не беше Милен Цветков сигурно щеше вече да е на свобода.

705

1

order

22.04 2020 в 18:12

Сигур искахте да кажете, че това обвинение е от 5 до 20 години!!!!