Подполковник от НСО е ръководил група за поръчкови убийства

Той е приел поръчката за стрелбата с пистолет по бизнесдама

OFFNews 21 май 2020 в 13:33 17005 5

Подполковник от НСО е ръководил група за поръчкови убийства. Изненадващото съобщение направи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Става дума за действащ дългогодишен служител на Националната служба за охрана. Държавният гард е член на масонска ложа и с контакти на високо ниво в държавата - политици, магистрати и бизнесмени. 

Трима души са обвинени за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, сред които е и служителят на НСО. Между обвинените задочно е и поръчителят на убийството, който е обявен за международно издирване и чрез бюлетин на Интерпол. И тримата са задържани за 72 часа, след което ще бъде поискан постоянният им арест. 

Станка Марангозова беше застреляна в собствения си автомобил през октомври 2019 г. в София. Смяташе се, че тя е свързана с ДДС измами и че е дължала пари на много хора, но тези твърдения се оказаха без доказателства.  

Милева обясни, че установената организирана престъпна група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и поръчкови убийства. Тя е действала от януари 2019 г. до май 2020 г.

След експертна справка на иззетия мобилен телефон на гарда е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители. С тях престъпната група е обменяла доклади, лични документи на български и чужди граждани, включително и удостоверения и постановления на Софийската градска прокуратура, както и номера на преписки и досъдебни производства, добави говорителят на главния прокурор.  

Държавното обвинение ще преценява дали да отдели материали за друго досъдебно производство, в което съдии и магистрати – членове на ложата, да бъдат обвинени в търговия с влияние или уреждане на дела.

При претърсване на личния автомобил на служителя на НСО, с който е извършал служебните си задължения по време на наряд, са намерено и иззето средство за проследяване и подслушване. 

Служителят на НСО е разпределял задачите между останалите членове на групата, като именно той е приел поръчката за убийство на бизнесдамата. Поръчител е лице, което е имало неуредени финансови взаимоотношения с жертвата, обясни още Милева. За мократа поръчка са платени 50 000 лева.

"Поръчителят е предал бележка с имената на жертвата, регистрационния номер на ползвания от нея автомобил, както и марката и цвета. На автомобила й бил монтиран GPS tracker и е следена в реално време. От интернет е закупен мотоциклет, чиито визия и цвят са променени с цел трудното му проследяване. В деня на убийството жертвата е проследена с мотоциклета. За да прикрие пистолета със заглушител, извършителят носел и букет от изкуствени бели рози", обясни Милева.

След като я убива, извършителят бяга край водоем край Чепинци. Именно там е намерен мотоциклетът, добави тя. 

При претърсванията в домовете на тримата обвинени са намерени наркотици и боеприпаси. Материалите от досъдебното производство са изпратени на Военно окръжна прокуратура София. 

Междувременно НСО обяви, че ще окаже на Военноокръжна прокуратура-София пълно съдействие по продължаващите действия на разследващите органи. 

"Ръководството на НСО очаква на службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя", добавят от НСО. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12450

5

Alicante

21.05 2020 в 18:42

Трябва да се забранят със закон и под страх от тежки наказания всички тайни общества и ложи - масонски, зидарски, ротариански, сатанински и каквито други има там. Няма как такива сдружения да не оказват влияние върху хора при изпълнение на задълженията им. Стават зависими, трупат им се компромати, създават се нерагламентирани кръгове на влияние. Особено строго трябва да се следи забрната за държавни и обществени служители. Това си е търговия с влияние, нищо друго, нищо свръхестествено няма там, никакви възвишени цели. Просто алчност и лостове за трупане на още пари и влияние.

6589

3

stanimir_13

21.05 2020 в 15:59

Евтин живот в евтино подобие на държава. Колко ли още тиня има под повърхността. Къде си Барни?!

3111

2

Journey

21.05 2020 в 14:14

Това е България.
Гаранцияя, този се е знаело от всички, че изпълнява подобни поръчки.
А, ако не са знаели в самото НСО, ДАНС и службите...то, егати и службите!

13874

1

emanuilis

21.05 2020 в 13:41

Колко малко струва един човешки живот.